A reinforced concrete cube perched on a wooden base

The San Alberto Magno Chapel is located in a sunken courtyard that offers the possibility of multiple accesses by trails that converge to it. It has a total of 320 m² and an interior capacity of 250 seats. In addition, it has an atrium that extends the capacity to some 500 more people, because the bases on the west and south facades can be completely open and can also be covered, allowing that area so as to project the interior of the chapel outward. The chapel appears as a reinforced concrete cube perched on a wooden base, which is broken on two fronts to extend its interior to the public space. The interior of the chapel is oriented in its diagonal, covering the maximum inner distance and thus configuring three converging aisles: one central and two lateral.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Juan Pavez Aguilar & José Requesens Aldea

More from Teodora Zapartan
Saturn spill-proof wine glasses by SUPER DUPER STUDIO
SUPER DUPER STUDIO: ‘These spacey glasses are our reimagination of a traditional...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.