A renovation project that respects its rural stylistic heritage

From the shell of an old barn in Gambara, Italy comes Casa Bona. The renovation project by Zupelli Design Architettura emphasises the contrast between the aesthetic lines of the existing building and the new construction elements included in the project. 

While on the street side the perspective and material continuity of the existing curtain wall have been preserved, in the inner courtyard, between the vertical structures of the original pillars, special windows have been created with essential painted aluminium profiles.

Inside, the room is characterised by the presence of a double height space in the living area, which allows a glimpse of the light-painted wooden roof.

All the walls of this home are painted in a soft colour contrasting with the iron staircase, which was handcrafted to replicate the minimalist, dark lines of the window and door frames. The project succeeds in respecting the original structure of the rural stylistic heritage, perfectly combining tradition with the personal style of the client.

Design, info and images © Zupelli Design Architettura

More from Teodora Zapartan
Granny Pad: A spacious living quarters converted from a backyard garage
Across the United States, many families are struggling with the same difficult...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.