A villa for two screenwriters with an intentionally reduced palette of materials

This project by reMIX Studio is a renovation of a house of approximately 500 sqm originally divided in two floors and a basement, the extension of a villa of two screenwriters and their children located in Shunyi, Beijing. The initial client’s requirements were a volumetric expansion to accommodate new programs such as a double-height studio, a roof terrace, a kitchen garden, a projection room, and the transformation of the existing garden, needing to become an integral part of the building. The space is rendered a unitary scene through the use of an intentionally reduced palette of materials. The material catalog is in fact condensed and composed just by a light metal structure, filtering aluminium louvers controlling shadows, transparencies and determining levels of privacy and finally a metal grid that works in combination with a resined white floor and a bamboo deck.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info © reMIX Studio

Images © XIA Zhi

More from Teodora Zapartan
Fall House y Fougeron Architecture
Fougeron Architecture : ‘Placing form on wilderness is a radical act. The challenge...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.