Casa Blanca features a visible from the outside bright orange staircase

This house has been worked on to look like a massive block, which has been excavated to generate different areas in the inside. The house has three different levels: the basement, first floor and the terrace. The basement is connected with the exterior by tall windows, which allow plenty of sunlight and cross ventilation for every bedroom. The introverted character in which the design is based permits the user to enjoy privacy in every ambiance on this level. The social area on the interior is located in the first floor. It is incorporated by a glass closing, which allows a total integration of the living room, the dining area, and the kitchen. It also allows a full view of the park situated in front of the house. The terrace has been plotted as an open and integrated space. A central patio integrates the house, and allows a full connection on its three levels, and in the meanwhile provides plenty of natural light and excellent ventilation. An orange staircase situated in this ambiance plays a main role as a protagonist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Martín Dulanto Sangalli

More from Teodora Zapartan
Slender lamellae soften Pastoral Center of Moscavide’s austere volume
Driven by the need to serve multiple functions, the Pastoral Center of Moscavide in...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.