Case by Jun Igarashi Architects

Jun Igarashi Architects: ‘This house is located on the suburb of the city of Sapporo. The site is a typical suburban subdivision and height difference between the road is large. The footprint is determined by the building coverage and the wall retreat of the architectural law and the slope of the site approach. I set the long corridor of entrance as a buffer zone (windbreak room) between the large heat load space. Because of the site area is small, to set the buffer space into the inside is difficult. So I spread the thoughts and invent the space of growing plant on Stainless Steel Wire around the house as the new type of buffer zone between outside and inside.’

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Jun Igarashi Architects

More from Teodora Zapartan
Forest Retreat by Uhlik Architekti
Uhlik Architekti: ‘Our client contacted us with an idea to create a...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.