Hill House features delicate sliding shutters with traditional Russian saw-cut carving

The organic topography of the hill area prompted the architectural concept of this house in Russia by Horomystudio. Therefore, the lower floor appears as a hill extension and includes a garage, storage and utility rooms. All the main living spaces are located on the second floor, which commands the most picturesque view of the forest with a creek. Local natural materials were prioritized for the construction. The exterior is coated in unique black stone from the Karelia region, called gabbro-diabase. Natural oak was chosen for the interior finish. Delicate sliding shutters for the windows, with traditional Russian saw-cut carving, were added to emphasize its rustic style.

Design, info and images © Horomystudio

More from Teodora Zapartan
Studio Ben Allen pushes the boundaries of concrete as structure and architectural finish combined
Studio Ben Allen were keen to consider how this London extension could...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.