House in Fontinha by Manuel Aires Mateus & SIA arquitectura

On the Grândola crest, the Fontinha house is designed in the balance between a courtyard house, with a protected core relating to the sky, and an opening to the distant ocean view. The topography is modeled, to protect it from the access road, and release the view. The perimeter delineates the internal lodgings and its transitions. High volumetric spaces, occupied by elements that define functions and atmospheres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © Manuel Aires Mateus, SIA arquitectura

Photography is by FG+SG – architectural photography

More from Teodora Zapartan
The XX – Together (The Great Gatsby Soundtrack)
The xx wrote Together for Baz Luhrmann’s forthcoming motion picture The Great...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.