PS House follows the ground’s unevenness and morphology

PS House is located in a low-density urban parish on the outskirts of Braga, a city of Portugal. The land has an approximately rectangular shape and is located in an area of accentuated slope, with unevenness and sinuous morphology. It is oriented in the north/north-west direction and facing a small valley area, located next to a small urban agglomeration and some cultivated fields.

The features of the house by Inception Architects Studio are developed over three different floors, facing north and descending the land, following and traversing the unevenness that it offers, in a coherent functional hierarchy in height and whose spatial progression is made in a descending direction, that is: functional area, social area and private area.

The house rests on the ground in a terrace solution, following its unevenness and its morphology, in a volume that is defined in three fitted blocks. Each of these blocks corresponds to three different adapted areas of the house, which are organized in a simple and not complex program: functional area (above the threshold: 100.00 m), social area (at an elevation of 97.00 m) and private area (at an elevation of 94.00 m).

The entire interior of the house seeks the complementary green space and extensive views and its location shows the utmost respect for its surroundings and natural environment, as well as the use of the most favorable area of the land for the location of the building and its idyllic areas outdoors.

Design and info © Inception Architects Studio

Images © Ivo Tavares Studio

More from Teodora Zapartan
Marilia Pellegrini transforms shipping containers into a modern and functional minimalistic house
Marilia Pellegrini Arquitetura has presented the CASA CONTÊINER ( The Container House)...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.