The Glass House by AR Design Studio

Entitled ‘The Glass House’, this renovation and extension by AR Design Studio, plays on the contrast between light and dark, and injects a new lease of life into what was once an unoccupied and poorly maintained manor house in Winchester. The design makes best use of the existing structure, whilst making minimal changes for the greatest benefit.

The North West Elevation which forms the approach to the property remains largely unchanged to preserve the original character of the building. To the rear, the existing single story structure has been increased to be in line with the main property and to retain the existing footprint of the building. This, along with a small single-story extension to the rear of the westerly side, forms a semi-courtyard space enclosed in glass, which opens up onto the garden.

The secondary spaces of this glass enclosure provide contrasting environments, providing the occupant with a variety of living space and emphasising the openness of the main glazed living space.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info and images © AR Design Studio

More from Teodora Zapartan
Hi EP [Kallias] by Daniele di Martino
Daniele di Martino has released his first EP. Click below to listen:
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.